FORENINGSPORTAL I Vestre Aker

Grindbakken Skoles Musikkorps

For omtrent 30 år siden hadde Oslo by samme diskusjon som i dag. Byen vokser, hva gjør vi? Randsonen er et naturlig utgangspunkt og har dessuten betydelig mer areal å by på enn fortetting i alle byens vakre eplehager. Borettslagene skjøt derfor fart oppover lia fra Bogstad og opp til Skogen. Utbygningen ble Oslo vests minisvar på Lambertseter – et nytt lite forstadssamfunn vokste frem.Behovet for en ny skole var klart, og i 1982 var Grindbakken skole et faktum. Skolen i skogkanten ble raskt en av byens større skoler med over 600 elever.

En skole er dog ingen fullkommen skole uten eget skolekorps. Rektor og entusiastiske foreldre gikk i gang og startet Grindbakken Skolemusikk i januar 1983. I oppstarten var dette et musikktilbud lagt under skolens undervisning med hovedvekt på sangkor og instrumentalundervisning for korps. I løpet av det første året strakk økonomien seg til innkjøp av 19 Melodicaer til undervisningsformålet. Litt etter hvert begynte den møysommelige oppbyggingen av korpsets instrumentpark.

Etter en tid skilte kor og korps lag, også formelt, og Grindbakken Skoles Musikkorps ble det nye navnet i 1984.

Espen Selvik har vært korpsets dirigent siden august 2016.

Hans engasjement for musikk og evne til å begeistre barn og voksne har bidratt til et positivt korpsmiljø på skolen og han dirigerer både aspiranter, junior og hoved-korps.

Les mer om Espen på https://no.wikipedia.org/wiki/Espen_Selvik

Fritidsaktiviteter

Korps

Kontaktinformasjon

 / sekr@gsmk.no

styret@gsmk.no

www.gsmk.no

Espen Selvik

Besøksadresse

Postadresse
c/o Grindbakken Skole Måltrostveien 106
0786 Oslo

Andre opplysninger

Org.nummer
971 289 279

Stiftet dato
26.01.1983

Ant. medlemmer
0

Kategori
Musikk/sang/dans/teater

Stikkord
https://nb-no.facebook.com/grindbakkenskolesmusikkorps/

Sist oppdatert

Rediger med kode

Nyttige lenker

Kontakt

Sosiale media

2023 © Foreningsportal