FORENINGSPORTAL I Vestre Aker

Diakonhjemmet

Humaniitært arbeid 

Diakonhjemmet ble grunnlagt i 1890, i en tid da befolkningen i Oslo vokste med voldsom fart, noe som førte til store sosiale utfordringer. Det fantes verken arbeid eller husrom til alle. Diakonhjemmets grunnleggere, som hadde tilhørighet til indremisjonsbevegelsen, anså det slik kirken hadde et ansvar i dette «nødens rike». Det norske Diakonhjem (Diakonhjemmet) er en selvstendig stiftelse innenfor Den norske kirke, og har som formål å fremme diakonal virksomhet i kirke og samfunn, nasjonalt og internasjonalt.

Grindbakken Skoles Musikkorps

Musikk/sang/dans/teater 

For omtrent 30 år siden hadde Oslo by samme diskusjon som i dag. Byen vokser, hva gjør vi? Randsonen er et naturlig utgangspunkt og har dessuten betydelig mer areal å by på enn fortetting i alle byens vakre eplehager. Borettslagene skjøt derfor fart oppover lia fra Bogstad og opp til Skogen. Utbygningen ble Oslo vests minisvar på Lambertseter – et nytt lite forstadssamfunn vokste frem.Behovet for en ny skole var klart, og i 1982 var Grindbakken skole et faktum. Skolen i skogkanten ble raskt en av byens større skoler med over 600 elever.

Huseby Skolekor

Musikk/sang/dans/teater 

Huseby skole fikk sitt første kor allerede i 1948, da Huseby skoles pikekor ble stiftet. Koret sang blant annet for selveste kong Haakon VII. I 1982 ble Huseby skolekor stiftet som et valgfagstilbud for 6. klasse. I dag er dette koret et fritidstilbud for 1. til 7. klasse.

Huseby Skolekorps

Musikk/sang/dans/teater 

Huseby Skoles Musikkorps ønsker å være et stort janitsjarkorps med høy musikalsk kvalitet. Vi er i dag ca 85 musikanter i alderen 8-19 år. Hovedfokus er å være et av landets ledende skolekorps innenfor marsjering og formasjonsdrill, men også et godt konsertkorps.

KRIK Røa

Idrett 

Et KRIK lokallag er et lavterskeltilbud som er åpent for alle. Det er et samlingspunkt for kristne som er glade i lek og idrett. Her inne på lokallagssidene vil du finne hjelp til å starte, drifte eller delta i et lokallag. For KRIK betyr lokallagene utrolig mye. Lokallagene er det som driver KRIK mellom de store leirene, og er selve ryggraden i organisasjonen. Det er her visjonen om idrettsglede, trosglede og livsglede virkelig får blomstre.

Lions Club Slemdal

Humaniitært arbeid 

Den begynte på Gressbanen i februar 1962 og er fortsatt i fullt driv fremover, med stort engasjement og entusiasme. Her kan du lese mer om Lions felles prinsipper, om hva Slemdal Lions gjør lokalt – og hvordan og hvorfor vi gjør det. Kort fortalt er Lions en internasjonal humanitær organisasjon satt sammen av mange ulike samfunnsformer og kulturer

NHF Vestre Aker

Interesseorganisasjon 

NHF Oslo har lokallag i hele byen. Vi har 16 lag hvorav noen er bydelslag og andre er landsforeningslag. I tillegg til dette har NHF Oslo eget lokallag av Norges Handikapforbund Ungdom samt regionens eldste lag som dekker hele Oslo, Handikaplaget Aktiv.

Ris KFUK - KFUM speidere

Barn og ungdom 

Ris KFUK-KFUM-speidere Vi er en speidergruppe som holder til på Ris i Oslo. Vi liker oss best ute og møtes gjerne i skogen. Som speider hos oss får du mange nye venner som du treffer på møter annen hver uke for de yngste, og hver uke for de eldste. Du vil få prøve nye ting, utfordres til å ta ansvar, lærer å samarbeide og får opplevelser for livet! Speiderårets høydepunkter er hytteturer, teltturer og selvfølgelig: speiderleir om sommeren. Følg gjerne Ris KFUK-KFUM-speidere på facebook!

Ris Skole FAU

FAU 

Ris skole ligger i Vestre-Aker bydel og er en ungdomsskole. Skolen ble etablert i 1915, og har passert en alder på 100 år som skole. Til skolestart 2016 sto skolen frem som totalrenovert og utbygget. Det er kapasitet til syv parallelle klasser på hvert trinn - 8., 9. og 10., og totalt er det plass til 630 elever. Det er ca 70 ansatte ved skolen.

Ris vel

Velforening 

Ris Vel er en forening blant beboerne i vårt område med lange tradisjoner. Ris Vel ble stiftet for over 100 år siden med basis i det boligmiljøet som vokste opp rundt den da planlagte og etter hvert nybygde Holmenkollbanen.

Røa Bibliotek Deichman

Kunst og kultur 

Velkommen til det lokale navet for sosiale møter og kulturelle opplevelser! Vi tilbyr et stort utvalg av bøker, filmer og andre medier, samt jevnlige arrangementer for både unge og eldre.​ Hit kan du komme på våre faste filmvisninger i Kinoteket. ​Biblioteket holder til i Samfunnshus Vest på Røa torg.

Røa IL

Idrett 

Røa Allianseidrettslag (Røa IL) ble stiftet 11.11.1900 som Røed Sportsforening og fra at skyting og skisport de første årene var hovedaktivitetene, er idrettslaget nå inndelt i gruppene: -Allidrett -Bandy -Fotball -Langrenn -Sykkel -Triathlon -Trim.

Røa Quiltelag

Fritid 

Møtene avholdes på Voksen skole, Arnebråtveien 120, 0771 Oslo. For å finne oss går du til A inngangen, og opp i andre etasje. Onsdag er møtedagen vår, og vi prøver å holde oss til siste onsdag i måneden så langt det er mulig. Møtetid er fra 18.30-21.00.

Røa speidergruppe (Oslospeiderne)

Barn og ungdom 

1. Røa speidergruppe ble opprettet i 1936. Vi er en liten, men aktiv gruppe som har møter hver uke og tur stort sett hver måned. I tillegg er vi alltid en uke på sommerleir. Vi har møtene våre på “England” en husmannsplass som ligger ved Huseby og har vår egen hytte på Brunkollen i Bærum. Vi har fokus på selvstendighet, samarbeid og trivsel – og selvfølgelig friluftsliv Vi lar speiderne delta i både planlegging og gjennomføring av møter og turer, og sørger for en god blanding av tradisjonelle speiderferdigheter og mer moderne hjelpemidler og interesser.

Sørkedalen Barnekor

Musikk/sang/dans/teater 

Sørkedalen barnekor eies og drives av Sørkedalen menighet. Korets leder er Alice Lewin. Barnekoret øver en gang i uka, under våren 2020 er dette på tirsdager, i Sørkedalen skoles lokaler i AKS-tiden. Alle som går på Sørkedalen skole har mulighet til å være med i koret – jenter som gutter, og uansett alder. Har du lyst til å bli med så kan du ta kontakt med Alice Lewin på Alice.lewin@gmail.com eller på tlf.nr. 40513197.

Vestre Aker Badminton

Idrett 

Bli med i en av Oslo’s største badmintonklubber Badminton tilbyr spillere god helse og en mulighet til å kombinere teknikk, hurtighet, utholdenhet, styrke og konkurranse til en virkelig spennende opplevelse! Vestre Aker Badminton er en del av Vestre Akers Skiklub, som holder til i Voksenhallen på Hovseter i Oslo. Badmintongruppen startet i 2011, mens hovedklubben har over 100 år med tradisjoner.

Vestre Aker husflidslag

Husflid/håndarbeid 

Vestre Aker Husflidslag ble stiftet i 1980. Vi søker å videreføre husflidstradisjoner med temamøter og i kursvirksomheten vår. Laget har ca. 170 medlemmer og møtene holdes i Røa Eldresenter (Vækerøvn. 207). P-hus finner du i kjelleren under Meny, innkjøring fra Sørkedalsveien. Området er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Heis fra garasjen. Alle er hjertelig velkommen og ta gjerne med eget håndarbeid.

Vestre Aker Strykeorkester

Musikk/sang/dans/teater 

Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter. Gode lærere er en forutsetning for god læring og et godt orkestermiljø. Alle våre lærere har lang erfaring og utdanning innen musikk og musikkpedagogikk. De fleste er også knyttet til Oslo Musikk- og Kulturskole som gir et større faglig fellesskap.

Vestre Holmens Vel

 

Vestre Holmens Vel ble stiftet i 1912. Vellets formål er å ivareta medlemmenes felles interesser, fortrinnsvis når det gjelder miljø, sikkerhet og trafikale forhold. Vellet skal virke som et lokalkjent ledd mellom beboerne og kommunen.

Nyttige lenker

Kontakt

Sosiale media

2021 © Foreningsportal